Leveransvillkor


 

DÅ ANVÄNDAREN GÖR EN BESTÄLLNING I WEBBUTIKEN OCH GÅR VIDARE TILL BETALNING GODKÄNNER DENNE DESSA VILLKOR OCH FÖRBINDER SIG TILL DEM.

 Produkter och priser

Produktens pris syns i samband med produktbeskrivningen. Om inget annat meddelas är produktpriserna som syns i webbutiken produkternas fulla pris och gäller vid tidpunkten för beställningen. Eventuella prisnedsättningar påverkar inte beställningar som gjorts innan prisnedsättningen. Produktens lagersaldo är en prognos och tillgänglighet kan inte alltid garanteras. Vi säljer produkterna som mellanförsäljning, enligt force Majeure villkor. Försäljarens ansvar begränsas till produktens fakturerade pris. Våra produkter innehåller mervärdesskatt. Skattefördelningen syns i köpkorgen och i beställningsbekräftelsen.

 

Så här beställer du


Beställningar görs via vår hemsida www.exoticgarden.fi. Frön och tillbehör kan beställas året runt. Vårens produkter* kan beställas fr o m årsskiftet. Leveranserna börjar i beställningsordning från och med v. 12-13.

Höstens blom- och vitlökar kan beställas fr o m juli. Amaryllislökar fr o m augusti. Leveranserna av blom- och vitlökar börjar i beställningsordning från och med slutet av september. Amaryllislökar fr o m vecka 42.

 

Leveransvillkor


Beställningen levereras alltid enligt den produkten som sist inkommer i lagret. Ifall beställningen innehåller produkter som redan finns i lagret och ni vill ha dem levererade tidigare måste ni göra en skild beställning med de produkterna. 

Ifall den beställda produkten ej är tillgänglig, tas den bort från beställningen och produktens pris returneras till det betalsätt som använts då beställningen gjorts. Observera speciellt gällande produkter som kan förhandsbeställas, och som är levande material, att det vid skörden av dessa produkter kan uppstå brister som påverkar leveransmängden och det kan vi tyvärr inte rå åt. Vi strävar till att hitta en ersättande produkt, men det är inte alltid möjligt.  

 

Frön och tillbehör: kan beställas året runt. Levereras till Posten för transportering inom 3-7 dagar, beroende på säsong.

 

*Vårens blomlökar, sättlökar, sättpotatis, rötter och plantor samt svampodlingar: Dessa produkter är i förhandsförsäljning och inkommer till oss på våren. Leveranserna påbörjas i beställningsordning under veckorna 12-13.

 

Höstens urval av blomlökar och vitlökar: Urvalet publiceras och förhandsförsäljningen börjar i juli. Beställningarna skickas i beställningsordning då produkterna har anlänt i lagret i slutet av september-början av oktober.

Amaryllislökar: urvalet publiceras i juli och förhandsförsäljning börjar i augusti. Leveranser av amaryllislökar börjar då produkterna har anlänt i lagret cirka vecka 42.

 

Leveransmetoder och -avgifter

Brev 5,95€

Försändelser som är under 3 cm tjocka och väger under 250g kommer som brev med posten. Typiska brevförsändelser är sådana som innehåller frön. Vanliga brev kan inte uppföljas under leveransen. 

Brev med uppföljningskod 6,95€

Försändelser som är under 3 cm tjocka och väger under 250g skickas som Postens "Småpaket", vilket är ett brev med uppföljningskod. Detta brev levereras till postlådan, precis som ett vanligt brev, men kan alltså uppföljas, och är därför ett pålitligare alternativ än ett vanligt brev. 

Postpaket 9,90€ - 12,90€

Om försändelsen väger 0,25-20 kg är postavgiften 9,90€. Paketet levereras till mottagarens närmaste eller hens valda postanstalt. Mottagaren får ett textmeddelande eller en e-post när paketet har anlänt och kan avhämtas. Om beställningens vikt överstiger 20 kg är det ända leveransalternativet hemleverans. 

Hemleverans 19,90€ - 24,90€

Hempaket levereras till konsumenter under vardagar i hela landet (förutom i yttre skärgården). Mottagaren meddelas om en kommande hemleverans och tidpunkten för leveransen överenskommes med mottagaren. Paketet kan, om så önskas, lämnas bakom dörren. Då beställningen väger 0-35 kg är postavgiften 19,90€. Då beställningens vikt överskrider 35 kg är enda leveransalternativet hemleverans. Postavgiften för hemleveranser som väger mer än 35 kg är 24,90€. Maximi vikt för hemleverans är 50 kg.

Tillägg till befintlig beställning 0,00 € (inte i bruk för tillfället)

Om du vill tillägga varor till en befintlig beställning, innan beställningen levereras, gör en ny beställning och välj som leveransalternativ Tillägg till befintlig beställning så kombinerar vi beställningarna till en leverans. Märk att alla produkterna levereras samtidigt, enligt den produkt som sist inkommer i lagret. Om du vill att produkterna levereras som två leveranser, välj då ett avgiftsbelagt leveranssätt på den nya beställningen. Ifall leveranssättet på den befintliga beställningen är Brev och produkter som levereras som Postpaket tilläggs till beställningen, får kunden en tilläggsavgift att betala för att möjliggöra leveransen av produkterna. Ifall den förenade vikten på beställningarna överskrider viktgränsen på det valda leveranssättet får kunden en tilläggsavgift att betala för att möjliggöra leveransen av produkterna. Frifrakt 24.-31.1. gäller endast nya beställningar och kan inte avdras från tidigare gjort beställning.

Fri leverans

Du får fri leverans på brevbeställningar vars värde är över 45 €. Och paketbeställningar som är vars värde är över 125€. Gäller även hemleverans dvs Hempaket. 

Presentkort till e-posten 

Denna leveransmetod är tillgänglig för elektroniskt presentkort.

Betalningstjänster


Du kan betala med alla inhemska bankers nätbetalningstjänster: Nordea, Andelsbanken, Danske
Bank, Sparbanken, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken och S-Pankki. Räkning- och delbetalningstjänster:  Räkning: Walley, delbetalning: Joustoraha (räkningens slutsumma måste vara minst 30€).  Kortbetalningar: Visa, Visa Electron, Mastercard. Mobilbetalning: MobilePay., Pivo. 

Betalningsförmedlare:
Betalningsförmedlingstjänsten utförs av och som leverantör står Paytrail Oyj(2122839-7) i samarbete med banker och kreditinstitut. Vid betalningar med Visa Electron eller MasterCard-kort syns Paytrail Oyj som mottagare på kontoutdraget eller i korträkningen och Paytrail förmedlar även betalningen till köpmannen. Paytrail Oyj har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid reklamationer ber vi er i första hand vara i kontakt med leverantören dvs nätbutiken.

Paytrail Oyj
FO-nummer: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä
Telefon: 0207 181830
www.paytrail.com


Returnering

Alla produkter har en full returrätt på 14 dygn. Felfria och oöppnade produkter kan returneras avgiftsfritt, som kundretur. Meddela alltid först ditt önskemål om returnering till oss per e-mail på adressen info@exoticgarden.fi. Returrätt gäller oöppnade förpackningar med oanvända produkter. Produkter som returneras bör vara i originalförpackning, i försäljningsbart skick utan påskrifter. Kvitto inklusive avsändare måste bifogas produkten. Vi returnerar pengarna för produkterna, inte leveranskostnaderna. Upphävning av köpet måste meddelas till oss inom 14 dagar från att varan mottagits. Om varje returnering överenskommes skilt. 

 

Grobarhetsgaranti


Alla frön garanteras lägsta, den för sorten normala grobarheten samt sortäkthet. Frön som levereras, är alltid från senast möjliga fröskörd. Vi säljer inte genmanipulerade frön.

Det är just nu förseningar i Postis leveranser på grund av strejken. Observera detta vid beställning. Vi erbjuder 18.-28.2. brevleverans utan kostnad. Vi ber om ursäkt för de förseningar som strejken orsakat!


Powered by Powered by