Siitake

Tuote on tilapäisesti loppunut

Ilmoita saatavuudesta
19,95
Käytettävissä olevat toimitustavat: Postipaketti, Kotipaketti, Lisäys olemassaolevalle tilaukselle, Lahjakortti sähköpostiin

Ennakkomyynti alkaa 2.1.2022 ja toimitukset viikoilla 11-13 tilausjärjestyksessä.

Kasvata itse siitakkeita! Pakkauksessa on sahanpurua/sahajauhoa ja sienirihmastoa, 7,5 l. Kasvatetaan päivänvalossa esim. pohjoisikkunalla. Korjuuaika noin 1 viikko. Korjuun jälkeen tarvitaan vähintään 2 viikon lepoaika ei liian kuivassa eikä lämpimässä paikassa, esim. kellarissa. Seuraavaa satoa päästään korjaamaan tästä noin 5–10 päivän kuluttua. Noin 6 kk:n aikana voidaan saada 5–8 satoa. Kasvualustaan lisätään vettä. Tarkemmat ohjeet alla. .

Tuotteen lisätiedot

Kylvöohjeet Siitakkeen kasvattaminen Viljelmää voidaan varastoida neljä viikkoa +2–+5°C:een lämpötilassa. Tietyn ikäisenä siitake alkaa kasvaa automaattisesti. Todennäköisesti saat parhaan tuloksen, kun aloitat kasvatuksen mahdollisimman pian. Pussi sisältää viljelmän, jossa prosessi on jo käynnistetty. Kasvatusalustana on sahajauhoa, johon on lisätty ravinteita. Älä ole huolissasi mahdollisesta valko-ruskeasta kasvustosta. Se ei ole mukavan näköistä, mutta se on ensimmäinen merkki sienistä – kyse on ihanien siitakkeiden aluista. Aloita kasvatus näin: 1. Tee viljelmän muoviin muutama reikä ja pane viljelmä muutamaksi viikoksi päivänvaloon. Pohjoisikkuna on ihanteellinen paikka. Anna viljelmän olla tässä paikassa, kunnes suurin piirtein puolet sen pinnasta on muuttunut ruskeaksi. 2. Poista muovi. 3. Upota viljelmä noin 48 tunniksi ämpäriin, jossa on kylmää hanavettä. Pane päälle jotain painoksi, niin että vesi peittää viljelmän kokonaan. 4. Nosta viljelmä vedestä ja pane se tarjottimelle. Pidä tarjotinta päivänvalossa mutta ei kuitenkaan suorassa auringonvalossa. Pohjoisikkuna on edelleen ihanteellinen paikka. Pidä lämpötila noin 15 asteessa. Jotta viljelmä ei pääsisi kuivumaan, huolehdi siitä, että tarjottimella on koko ajan 2–3 cm vettä, ja suihkuta viljelmää suihkupullolla 2–3 kertaa päivässä. Mikäli viljelmä näyttää kuivuvan liikaa, tarjottimen päälle kannattaa tehdä läpinäkyvästä muovipussista eräänlainen kasvihuone. Tee pussiin neljä pyöreää, noin 2–3 cm:n suuruista reikää. 5. Korjuuaika on noin 1 viikko. Täysikasvuisen sienen lakki on halkaisijaltaan 4–8 cm. 6. Korjuun jälkeen viljelmä tarvitsee vähintään 15 päivän lepoajan. Poista muovipussi ja siirrä viljelmä ikkunalaudalta viileään, kosteahkoon paikkaan, mieluiten kellariin. 7. Näiden kahden viikon (tai pidemmän ajan) kuluttua toista vaiheet kohdasta 3 alkaen. Toisen sadonkorjuun aika on 5–10 päivän kuluttua. Voit korjata satoa 5–8 kertaa enintään 6 kuukauden ajan. PALJON ONNEA NÄIDEN HIENOJEN JA KIINALAISTEN MUKAAN TERVEYTTÄ EDISTÄVIEN SIENTEN KASVATTAMISEEN!

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Osterivinokas
19,95
Herkkusieni ruskea
19,95

Selaa tätä tuoteryhmää: Sienten kasvualustat
Powered by Powered by