Om oss

Exotic Garden grundades år 1992 av familjen Lagerström. Företaget tillkom på grund av familjens intresse för odling. "Dagligt bröd" har de fått från frilandsodlingar och drivning av utplanteringsväxter, sedan 30 år tillbaka. Annorlunda växter är deras stora intresse. När de började odla var inte fröutbudet så stort i vårt land. T.ex. på resor utomlands sökte de alltid frön till annorlunda växter. När de i början av 1990-talet märkte att andra odlare blev mer och mer intresserade av ovanligare växter, beslöt familjen att starta fröförsäljning per postorder. Sedan 1992 erbjuder Exotic Garden frön och lökar, över 2000 olika sorter, till traditionella, sällsynta samt till gamla traditionsväxter. Varje år presenteras ett stort urval nya frösorter och ett omfattande löksortiment.

 

Familjen_Lagerstroem

 

I januari 2021 sålde familjen Lagerström verksamheten till ett annat familjeföretag, anrika Mustila Gård (Mustila Träd & Gård Ab). Vi i Mustila tar med ära emot familjen Lagerströms livsverk och är glada att få fortsätta Exotic Gardens verksamhet. Vi ser fram emot att även i framtiden hämta till finska marknaden exotiska och intressanta produkter samt upprätthålla den höga servicenivån. 

 

Mustilan_henkiloekuntaa

 

Alla frösorter är testodlade i Norden och konstaterat odlingsvärda hos oss.  Eftersom största delen av vårt frösortiment inte finns i detaljhandeln ger vi här tillfälle för en extra spännande odlingssäsong.

 

Du är hjärtligt välkommen till Exotic Garden!


Startår 1992

Powered by Powered by