EKO. Höga, täta, runda knölar med anislik smak. Lång skördetid och går sent i blom. Friskt och dillikt bladverk. Knölarna och bladskaften är en delikatessgrönsak i bl.a. fiskrätter. Fröerna används som brödkrydda. Odlingssäker för nordiskt klimat.
Övrig produktinformation
Årig
Flerårig växt
Växtläge
Halvskugga
Blom-/skördetid
augusti-september
Såtid
april-juni
Höjd
60 cm
Grotid
10-20
Radavstånd
40 cm
Plantavstånd
20 cm
Sådjup
1-2 cm
Odlingsanvisning
Förkultiveras inomhus april-maj. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland när jorden blivit ordentligt uppvärmd. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. För tidig direktsådd eller utplantering leder till stockbildning och uteblivna knölar.