Kulturarv från 1950. Stora, röda, ovala frukter, ca 10 cm långa. Italiensk typ med krämigt och saftigt fruktkött, den bästa sorten för pastasås och konservering. Odlas i växthus eller varma utelägen.
Övrig produktinformation
Årig
Ettårig växt
Växtläge
Sol
Blom-/skördetid
juli-oktober
Såtid
februari-april
Höjd
180 cm
Grotid
5-15 dygn
Radavstånd
50 cm
Plantavstånd
50 cm
Sådjup
0,5 cm
Odlingsanvisning
Förkultiveras inomhus i krukor februari-april. Fyll krukorna med 2/3 planteringsjord och 1/3 såjord ovanpå. Håll sådden vid 22-25 grader, efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Utplanteras efter avhärdning i växthus eller varmt uteläge när frostrisken är över. Uppbindes. Sidoskotten tjyvas.