SuomeksiPå svenska       Etusivu  Toimitusehdot  Ota yhteyttä  Yritystiedot
verbena - Valitse tuoteryhmä
Mauste- ja lääkekasvit

Mielenkiinto näitä kasveja kohtaan - eikä vähiten vanhoja lääkekasveja kohtaan - on viime aikoina lisääntynyt merkittävästi. Pienen yrttimaan perustaminen ei vaadi paljon tietoja. Paikan on hyvä olla rauhallinen ja tuulensuojainen. Suosittelemme ruutuviljelyä ja n. 50 x 50 cm:n kokoisia ruutuja. Ruutujen väliin jätetään käytävät helpottamaan kasvien hoitoa. Osa lajeista pitää esikasvattaa sisällä ja istuttaa ulos myöhemmin. Monia mausteita voidaan koko kesän käyttää tuoreina. Kuivaamista varten mausteet korjataan elo-syyskuussa, sidotaan pieniksi kimpuiksi ja kuivataan sisällä. Sen jälkeen siemenet tai lehdistö säilötään. Monivuotisten kasvien kohdalla vyöhyke kertoo pohjoisimman alueen, jolla kasvi on kestävä. Näistä kasveista voit lukea lisää otsikon "Puutarhaperennat" alta. Capsicumien, esim. chilipippurien, kohdalla vahvuus on ilmoitettu Craigin (Dremannin) asteikon mukaan, joka alkaa 0:sta (miedoin). Tulisin on 50 000. Vahvuus ilmoitetaan kasvin kuvauksen lopuksi, ja heti sen jälkeen ilmoitetaan, koskeeko vahvuus tuoretta (T) vai kuivattua (K) hedelmää. Hedelmä on kuivattuna yleensä 2-10 kertaa tuoretta vahvempi.

Kulttuuriperintö-merkillä varustamme hyvin vanhat hyötykasvit, joilla on vanhoilta ajoilta säilyneitä ominaisuuksia. Luettelosta käy ilmi myös, kuinka vanhasta lajikkeesta on kyse.

LUOMU-siemenet
(mauste- ja vihanneskasvien ryhmissä) ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja luomualan kansainvälisen kattojärjestön, IFOAM:n, rekisteröimiä.

Kuva Tieteellinen nimi
Suomenkielinen nimi
Tuotenumero

Tähkäverbena

VERBENA hastata
Tähkäverbena
0400259
Komea kasvi, jolla on pitkät, suikeat lehdet ja tiiviit sini-violetti-vaaleanpunaiset kukkatähkät sarjamaisissa kukinnoissa. Pohjois-Amerikan intiaanit ovat käyttäneet kasvia mm. rauhoittavana aineena sekä hengitysvaikeuksiin ja kuukautisvaivoihin.

Monivuotinen kasvi   4,95  €
Korkeus
Itämisaika
Kylvöaika
Kukinta-/korjuuaika
Kasvupaikka
Vyöhyke
Määrä pakkauksessa
100 cm
30-300 vrk
Tammikuu-Maaliskuu, Syyskuu-Marraskuu
Kesäkuu-Syyskuu
Aurinko
I-II
175 siem
kpl

Rohtorautayrtti

VERBENA officinalis
Rohtorautayrtti
0400100
Ohuet varret ja lilat kukinnot. Rooman vallan aikana kasvilla ajateltiin olevan jumalallista voimaa. Imettävät äidit käyttivät sitä ennen lisäämään maidoneritystä. Nykyisin yrttitarhurit ja keräilijät viljelevät kasvia erikoisuutena.

Monivuotinen kasvi   4,95  €
Korkeus
Itämisaika
Kylvöaika
Kukinta-/korjuuaika
Kasvupaikka
Vyöhyke
Määrä pakkauksessa
50 cm
30-90 vrk
Tammikuu-Maaliskuu, Syyskuu-Marraskuu
Heinäkuu-Syyskuu
Aurinko
III-IV
100 siem
kpl

Copyright © info@exoticgarden.fi
WAD Technologies - Web Application Design